Loading...

Novice

Vse preberi brez razlike!

Mačje mesto 2020 prestavljeno na 2021

Zaradi epidemiološkega tveganja in morebitne nevarnosti širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID 19), smo se odločili, da v skladu z navodili države Republike Slovenije odpovemo prireditev Družinsko turistični festival Mačje mesto v letu 2020.

Preberi več

Morda pa lahko tudi nekaj o rezultatih.

Zahvala za idejo o literarnem natečaju gre spoštovani kolegici Normi Bale, ki je uvedla literarni natečaj v sklopu družinsko turističnega festivala Mačje mesto v letu 2018 Na letošnji literarni natečaj Sanje so velika skleda smo prejeli 32 literarnih prispevkov iz 7 različnih osnovnih šol. Dve od teh nosita ime Kajetana Koviča na kar smo še posebej ponosni. Le te je pregledala strokovna komisija v sestavi ga. Desa Muck in g. Primož Suhodolčan. Zapisala sta takole: »Odločitev ni bila lahka, saj je prispelo veliko literarnih del, ki so jih mladi očitno napisali z navdušenjem, iskreno in z obilo talenta,…sicer pa sva bila več kot prijetno presenečena.«
Svoje odločitve sta argumentirala. Rezultate bo razglasila gospa Desa Muck na podelitvi nagrad Sanje so velika skleda v petek, 21.06.2019 ob 12:00 uri na mačjem odru. Naj zaupam le to, da je dobitnik absolutne nagrade učenec ene izmed šol, ki so poimenovane po Kajetanu Koviču. In naj zaključim z besedami absolutnega zmagovalca: »Sanje so velika skleda, iz katere zajemamo z veliko žlico. Dajemo jih v velika usta, v misel pa jih piše velika kreda….«

Čestitke vsem sodelujočim in vidimo se na mačjem mestu v Radencih, do takrat pa en velik mijav.

Preberi več

Napovedujemo: Mačje mesto 2020

V letu 2020 bo že šestič zapored v času od 19.06 – 21.06 v parku Radenci odprto Mačje mesto.

Preberi več

IV. MAČJE MESTO OBISKALO VEČ KOT 5000 OBISKOVALCEV

Park Radencev so od 22. do 24. junija zavzele mačke, mačice, mačjeljubci in vsi znanja in zabave željni. Potekal je namreč IV. Družinski festival Mačje mesto, ki  ga je s partnerji pripravila Občina Radenci. Na Festivalu, ki je letos prvič trajal tri dni, je več kot 5000 obiskovalcev uživalo v kar 50 različnih dejavnostih, za katere je skrbelo 120 izvajalcev in prostovoljcev. Vsak je lahko našel nekaj zase, od najmanjših do tistih mladih po srcu. Največ obiskovalcev je pritegnil nastop Nece Falk in trenutno najbolj vročega raperja pri nas - Nipkeja. Tridnevni festival je z ustvarjalnimi delavnicami, kulturnimi vsebinami, športno-rekreativnimi aktivnostmi, kulinariko in drugimi spremljevalnimi dejavnostmi postavil Radence na turistični zemljevid družinskih festivalov.

Festival, ki je v zadnjih treh letih pridno pridobival na prepoznavnosti, je letos v razširjeni tri dnevni obliki privabil zavidljivo število obiskovalcev. Zanimivo dogajanje je bilo prilagojeno za majhne in velike otroke, petkov in sobotni večer pa sta bila rezervirana za starše, ki so se lahko zabavali ob glasbi skupin Leonart ter Džezzva. Obiskovalci so si v okviru festivala lahko ogledali tudi vse tri filme o Kekcu. Avtor Kekca, Josip Vandot, je pred II. sv. vojno pa je služboval na železnici v Slatini – Radencih. Avtor besedila Kekčeve pesmi pa je rojen Radenčan Kajetan Kovič, ki je tudi avtor najslavnejšega mačkona v Sloveniji,  Mačka Murija. Le ta je glavni krivec za nastanek in idejo Mačjega mesta.

Preberi več

Kako do nas?